Pielea din jurul ochilor tinde să fie mai uscată și mai delicată decât restul feței. În timp ce unele probleme sunt ereditare, cum ar fi pungile de sub ochi sau cearcănele, multe remedii topice și tratamente pot netezi liniile fine și ridurile, pot lumina și pot reduce pungile de sub ochi. Deși poate fi tentant să-ți folosești crema hidratantă de față și în jurul ochilor, cel mai bine este să optezi pentru o cremă special concepută pentru zona ochilor sau un plasture special conceput pentru a încetini semnele îmbătrânirii și a reduce riscul de iritație.
Iată câteva dintre principalele probleme ale zonei ochilor și sugestiile pentru a le rezolva.

Cearcănele
Deși sunt, de cele mai multe ori, rezultate în urma somnului insuficient, uneori chiar și mai mult de 8 ore de somn neîntrerupt pe noapte nu diminuează cearcănele. Asta pentru că există o componentă genetică, o moștenire de familie, care rezultă în apariția acestora.

Deși greu de tratat, atunci când sunt genetice și nu rezultatul factorilor externi cum ar fi lipsa somnului, poți apela la seruri și creme pentru ochi ce conțin cofeină sau vitamina K. Poți apela și la plasturi pentru zona de sub ochi cu efect de luminozitate cu extract de ceai verde care micșorează cearcănele și oferă hidratare intensă pentru zona delicată de sub ochi. Ceaiul verde ajută la calmarea pielii sensibile oferind în același timp hidratarea necesară, accelerează ciclul de regenerare al pielii și o ajută sa fie mai luminoasă și sănătoasă. Extract de ceai verde este antioxidant, calmant și hidratant. Antioxidanții din ceaiul verde sunt excelenți în combaterea îmbătrânirii premature a pielii.

Pungile de sub ochi
Dacă atunci când te trezești zona de sub ochi este umflată, poate fi din cauza lichidului care s-a acumulat sub ochi în timp ce dormi. În acest caz este recomandată masarea zonei cu o rolă de jad ținută la frigider sau aplicarea de comprese reci, cum sunt cele de hidrogel de exemplu. Temperaturile scăzute reduc fluxul de sânge pentru a reduce umflarea zonei ochilor. Reducerea consumului de alcool poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra zonei din jurul ochilor.

Linii fine și riduri
Alege o cremă pentru ochi cu retinol sau cu peptide pentru a reduce ridurile și liniile fine din jurul ochilor. Retinolul și retinoidul sunt derivați de vitamina A care stimulează refacerea celulelor pielii și producția de colagen. Retinolul ajută la textura generală și pătrunde mai adânc în structurile pielii pentru a revitaliza ridurile și a îmbunătăți aspectul liniilor fine.

Utilizați o cremă de ochi care conține retinol în rutina de îngrijire de seară. În ceea ce privește dimineața, este recomandat folosirea unei creme de ochi care conține ceai verde, un ingredient plin de antioxidanți care protejează pielea împotriva factorilor de stres de mediu care contribuie la îmbătrânire.