Sezonul rece aduce cu el nu doar o schimbare în temperaturi, ci și o serie de provocări pentru sănătatea pielii noastre. Frigul, vântul și aerul uscat pot afecta negativ pielea, lăsând-o uscată, sensibilă și supusă iritațiilor. Pentru a vă menține pielea sănătoasă și radiantă în timpul iernii, este esențial să adoptați o rutină de îngrijire a pielii adaptată la sezonul rece.

Rutina de zi

Pasul 1: Curățare blândă
Pentru o piele corect îngrijită, este important să vă curățați pielea în mod corespunzător, dar cu blândețe. Evitați să folosiți săpunuri aspre, deoarece acestea pot usca excesiv pielea. Optați pentru o loțiune de curățare sau un gel cu formula blândă, care va îndepărta impuritățile fără a compromite echilibrul natural al pielii. De asemenea, evitați apă fierbinte, deoarece aceasta poate usca și mai mult pielea.

Pas ocazional: Exfoliere
În sezonul rece, exfolierea ar trebui să fie mai puțin frecventă decât în timpul verii, deoarece pielea devine mai sensibilă. Folosiți un exfoliant blând o dată sau de două ori pe săptămână pentru a elimina celulele moarte ale pielii și a promova regenerarea celulară. Optați pentru produse cu granule fine și fără parfumuri agresive.

Pasul 2: Hidratare intensă
Un pas esențial în rutina de îngrijire a pielii pentru sezonul rece este hidratarea. Alegeți o cremă hidratantă bogată și hrănitoare, cu ingrediente precum acid hialuronic, glicerină și uleiuri naturale. Acestea vor ajuta la menținerea nivelului optim de hidratare în piele și la protejarea sa împotriva uscării și deshidratării.

Pasul 3: Protecție solară
Chiar și în zilele înnorate de iarnă, razele UV pot afecta pielea. Utilizați o cremă cu protecție solară cu un SPF minim de 30 pentru a proteja pielea împotriva daunelor cauzate de radiațiile UV. Aceasta este o parte importantă a rutinei de îngrijire a pielii de zi cu zi, deoarece protecția solară previne îmbătrânirea prematură a pielii și reduce riscul de cancer de piele.

Aplicarea machiajului
Dacă folosiți machiaj, asigurați-vă că utilizați produse care conțin ingrediente hidratante și protecție solară. Evitați produsele pudrate și foarte mate, deoarece acestea pot accentua uscarea pielii în sezonul rece.

Rutina de seară

Pasul 1: Demachiere

Înainte de a merge la culcare, este crucial să îndepărtați machiajul și impuritățile acumulate de-a lungul zilei. Utilizați un demachiant blând și hidratant.

Pasul 2: Curățarea în profunzime
După îndepărtarea machiajului, este foarte important ca tenul să fie curățat în profunzime cu un gel sau cu o spumă de curățare. Dacă este necesar, utilizați și un toner pentru a echilibra pH-ul pielii.

Pasul 3: Hidratare Intensă
Noaptea este momentul ideal pentru a aplica o cremă de noapte bogată. Cremele de noapte conțin adesea ingrediente mai concentrate și reparatoare, cum ar fi vitamina C, retinolul sau peptidele, care ajută la repararea pielii și la reducerea semnelor de îmbătrânire.

Pasul 4: Tratamente specifice
Dacă aveți anumite probleme de piele, cum ar fi acneea sau petele pigmentare, folosiți un tratament specific noaptea. Aceste tratamente pot fi mai concentrate și pot acționa mai eficient în timpul somnului.

Îngrijire suplimentară
Dacă aveți zone extrem de uscate sau cu tendință de descuamare, puteți aplica un strat suplimentar de cremă hidratantă sau ulei în aceste zone înainte de culcare. Aceasta va contribui la ameliorarea disconfortului cauzat de uscăciune.

Produse recomandate
Labelist osmolyte – spumă demachiantă
Curață delicat pielea prin îndepărtarea impurităților și a excesului de sebum.
Nu usucă pielea. Cu un procent ridicat de betaină naturală, extrasă din sfecla rosie, un osmolit care protejează si mentine imediat hidratarea.

Demachiant pentru față hrănitor și hidratant de smochine
Demachiantul de față hrănitor și hidratant cu miros apetisant de smochine îndepărtează ușor machiajul datorită utilizarii substanțelor naturale de spălare (extrase din ulei de cocos). Gelul conține un complex de cinci minerale: siliciu, magneziu, cupru, fier și zinc, extrase din drojdia Saccharomyces cerevisiae, care au fost supuse biofermentării. Mineralele sub formă de fermenti au o biodisponibilitate mai mare și care asigură o mai bună hrănire a pielii, o fac mai netedă și își îmbunătățesc funcțiile de protecție.

Labelist silk proage retinol 0.3% – crema antirid cu retinol
Stimuleaza reînnoirea celulelor pielii, efect de lifting. Ajuta la îmbunatatirea aspectului liniilor fine, ridurilor si petelor. Minimizeaza dimensiunea porilor. Reduce petele sau imperfectiunile cauzate de factorii de mediu sau de îmbatrânirea pielii. 0.3% retinol armat cu o rasina naturala asemanatoare retinolului pentru a intensifica rezultatele.

Adoptarea unei rutine de îngrijire a pielii adecvate pentru sezonul rece este esențială pentru a vă menține pielea sănătoasă și frumoasă. Curățarea blândă, hidratarea intensă, protecția solară și aplicarea tratamentelor specifice vă vor ajuta să vă protejați pielea împotriva efectelor dăunătoare a frigului din sezonul rece.