Vara ne bucurăm de zilele însorite și vacanțe lungi, de nisipul fin și valurile mării, de soare și bronz. Dar, odată cu finalul sezonului estival, pielea noastră poate avea de suferit din cauza expunerii prelungite la razele ultraviolete. Pentru a menține o piele sănătoasă și strălucitoare, este esențial să adăugăm în rutina noastră de îngrijire câțiva pași importanți.

Curățarea corectă a pielii
După o perioadă de expunere la soare și la factori externi, primul pas în rutina de îngrijire trebuie să fie curățarea adecvată a pielii. Optați pentru un demachiant blând, care să îndepărteze impuritățile și resturile de produse cu delicatețe, fără să agreszeze pielea. Alegeți o formulă care menține echilibrul natural al pielii, pentru a preveni uscarea excesivă.

Exfolierea delicată
În urma expunerii la soare, celulele moarte pot acumula pe suprafața pielii, lăsând-o ternă și aspră. O exfoliere delicată, de două ori pe săptămână, va ajuta la îndepărtarea acestor celule moarte, permițând pielii să respire și să reflecteze mai bine lumina. Optați pentru un exfoliant cu particule fine sau o enzimă naturală pentru rezultate blânde și vizibile.

Exfoliant pentru față cu rocă vulcanică și matcha needit nature
Particule de origine vulcanică și bile de ceară de orez înconjurate de extract de ceai verde – aceasta este o compoziție care exfoliază și hrănește simultan pielea. Perlitul absoarbe excesul de sebum, iar uleiurile naturale susțin mantaua hidrolipidă. Hameiul, hibiscusul și extractul de anghinare protejează și restabilesc în mod eficient strălucirea naturală a pielii.
Roca vulcanică – perlitul din regiunea mediteraneană curăță pielea și absoarbe excesul de sebum. Matcha – extractul acestei plante învăluie ceara de orez, împreună hrănind și susținând exfolierea eficientă și blândă a pielii.

Hidratare intensivă
Expunerea prelungită la soare poate depleta nivelul de umiditate al pielii, lăsând-o deshidratată și lipsită de strălucire. Investiți într-o cremă hidratantă bogată în ingrediente precum acidul hialuronic și glicerina, care vor atrage și menține hidratarea pielii pe termen lung. Pentru un plus de revitalizare, utilizați o mască hidratantă săptămânal.

Protecție solară continuă
Chiar și după ce vara se încheie, radiațiile UV pot afecta pielea. Includeți protecția solară în rutina voastră de îngrijire și după finalul sezonului estival. Optați pentru o cremă hidratantă cu factor de protecție solară (SPF) pentru a vă proteja pielea de razele nocive ale soarelui, chiar și în zilele mai puțin însorite.

Tratamente cu ingrediente reparatoare
În cazul în care pielea voastră a suferit deja din cauza expunerii prelungite la soare, adăugați tratamente specifice și măști faciale pentru a-i reda strălucirea și sănătatea. Produsele cu vitamina C pot ajuta la uniformizarea tonului pielii și la stimularea producției de colagen. De asemenea, retinolul este cunoscut pentru efectele sale de regenerare celulară și reducerea ridurilor fine.
Mască șervețel pentru hidratarea tenului cu flori de cireș
O mască hidratantă, revitalizantă și tonifiantă. Viața și energia extractului din Floarea de Cireș Japonez oferă luminozitate pielii terne, hidratare si vitalitate.

Plasturi pentru zona de sub ochi cu efect de fermitate cu extract de trandafir
Plasturi pentru zona de sub ochi cu colagen si extract de trandafir oferă o hidratare profundă reduce umflatura, cearcănele, diminuează ridurile și liniile fine în câteva săptămâni de utilizare și previne apariția altora. Formula anti-imbatranire conține ceai verde care sustine repararea, protejarea si hidratarea pielii si imbunatatirea în general, a sănătății pielii de sub ochi. Extractul de trandafir are un conținut ridicat de antioxidanți, împiedică apariția iritațiilor, destinde și calmează pielea iritată. Extractul de trandafiri închide porii, îndepărtează cearcănele și pungile formate sub ochi, hidratează, are efecte anti-septice, anti-bacteriene și anti-inflamatorii. Un alt beneficiu al extractului de trandafiri redă pielii luminozitatea și elasticitatea. Hrănește, hidratează, calmează, regenerează tenul, fiind benefic pentru orice tip de ten.

Hidratarea din interior
Nu uitați că hidratarea începe din interior. Asigurați-vă că beți suficientă apă pe tot parcursul zilei pentru a menține pielea hidratată și sănătoasă.

O rutină de îngrijire a pielii adaptată nevoilor post-sezon estival poate face minuni pentru menținerea unui ten strălucitor și sănătos. Curățarea corectă, exfolierea delicată, hidratarea intensivă, protecția solară continuă și tratamentele specifice vor ajuta pielea să se recupereze și să strălucească, indiferent de condițiile externe. Investiți în sănătatea pielii voastre și veți fi răsplătite cu un ten radiant și frumos chiar și după vara fierbinte.