Contrar opiniei populare, pielea deshidratată nu este echivalentă cu piele “foarte uscată”. Tenul uscat se caracterizează prin lipsa de ulei, deoarece produce mai puțin sebum decât tenul normal sau mixt. Lipsa de sebum înseamnă că pielea nu are suficiente lipide pentru a reține umiditatea și pentru a construi o barieră puternică împotriva factorilor externi.

Pe de altă parte, pielea deshidratată este o lipsă de apă. Din acest motiv, pielea poate fi mixtă, grasă sau normală și, în același timp, deshidratată. Pielea deshidratată poate provoca producția excesivă de sebum pentru a compensa lipsa de hidratare a pielii, ceea ce poate duce la confuzia cu pielea grasă. În acest caz, vei avea un exces de sebum, dar îți va lipsi totuși hidratarea adecvată, ceea ce poate duce la pori înfundați și puncte negre.

Cum să identifici pielea deshidratată?
Privind în oglindă, vei observa că pielea ta are un aspect tern, cu riduri mai evidente sau noi în anumite zone ale feței pe care nu le-ai observat înainte, alături de cearcăne mai pronunțate sub ochi. În plus, pielea deshidratată își pierde volumul și elasticitatea.

Pentru a verifica dacă pielea ta este deshidratată, poți încerca următorul test: prinde pielea de pe spatele mâinii cu degetele arătător și inelar. Dacă pielea ta revine rapid la forma normală, înseamnă că este hidratată. Dacă, în schimb, revine mai încet sau lasă o urmă vizibilă, atunci îi lipsește hidratarea necesară.

De ce am pielea deshidratata?
Deshidratarea este cauzată de mulți factori externi, dar cei mai frecventi sunt vremea, mediul și schimbările de temperatură. Dieta zilnică și consumul excesiv de cafea sau alcool pot provoca, de asemenea, o scădere a conținutului de apă din piele. Atunci când dietele noastre sunt lipsite de acizi grași esențiali, apă adecvată sau proteine slabe, celulele noastre devin mai puțin capabile să-și regleze nivelul de hidratare. Toate acestea au un efect direct nu numai asupra corpului nostru, ci și asupra pielii noastre.

Cum am grijă de tenul deshidratat?
Începând cu pielea feței, poți introduce un demachiant delicat în rutină, urmat de un ser cu acid hialuronic și o cremă hidratantă. Aceasta este o modalitate extrem de eficientă de a reface pielea deshidratată și de a o ajuta să rețină umiditatea.

Deshidratarea pielii poate fi cauzată de diferiți factori externi, precum vremea, mediul și schimbările de temperatură. În plus, dieta zilnică și consumul excesiv de cafea sau alcool pot provoca o scădere a conținutului de apă din piele. În cazul în care dieta este lipsită de acizi grași esențiali, proteine și apă adecvată, celulele pielii devin mai puțin capabile să-și regleze nivelul de hidratare.

Pentru o piele foarte bine hidratată, iată care sunt recomandările noastre:
Esență reparatoare cu extract de dovleac
EGF (Factor de creștere epidermal) creează o barieră protectoare pe pielea sensibilă și ajută la regenerare, după peeling sau tratamente cu laser. Conține o bază nutritivă de dovleac (75% extract de dovleac) și 17 aminoacizi (proteine esențiale care alcătuiesc pielea) astfel ajută pielea iritată să se refacă, iar în cazul în care pielea este sensibilă se observă o îmbunătățire după folosirea esenței reparatoare. Câteva dintre ingredientele active ale esenței sunt ceramidele, niacinamidele și adenozina.

Cremă multifuncțională cu extract de dovleac
Cremă multifuncțională, care oferă strălucire, hidratare, nutriție și elasticitate pielii feței.
Conține bază nutritivă de dovleac (72% extract de dovleac) și 17 aminoacizi (proteine esențiale care alcătuiesc pielea), și EGF (factor de creștere epidermică) care activează regenerarea pielii + activator de celule stem (promovarea regenerării cutanate). Activează îmbunătățirea pielii deteriorate și furnizează ingrediente pentru a avea grijă de piele și a o mentine sănătoasă. Reda fermitatea si elasticitatea pielii. Vitaminele A, B, C, E și K joacă un rol foarte important în reînnoirea celulară a pielii.