Dacă vrei să îți păstrezi tenul tânăr cât mai multă vreme dar nu știi care sunt cele mai bune produse pentru a combate semnele de îmbătrânire prematură a pielii, ai ajuns în locul potrivit. Unele ingrediente, cum ar fi retinolul și crema de protecție solară, au beneficii dovedite. Totuși, acestea nu sunt singurele pe care trebuie să le luați în considerare atunci când îți construiești rutina sănătoasă de îngrijire a pielii.

 

Ceai verde pentru a-ți revitaliza pielea

Ceaiul verde, pe lângă proprietățile de relaxare și gustul său delicios, este plin de substanțe nutritive care ajută pielea să se refacă. Numite polifenoli, substanțele nutritive din ceaiul verde au un efect iluminator asupra cearcănelor din jurul ochilor, mai ales atunci când este combinat cu cofeină. Polifenoli sunt antioxidanți care previn și repară daunele provocate de oxidare, care descompune celulele pielii.

 

Ceaiul verde ajută la calmarea pielii sensibile oferind, în același timp, hidratarea necesară. Accelerează ciclul de regenerare al pielii și o ajută sa fie mai luminoasă și sănătoasă. Antioxidanții din ceaiul verde sunt excelenți în combaterea îmbătrânirii premature a pielii.

 

Încearcă plasturi pentru zona de sub ochi cu efect de luminozitate cu extract de ceai verde!

 

Retinoizii și retinol pentru a accelera regenerarea celulară

Retinoizii și retinolul accelerează și stimulează regenerarea celulară și producția de colagen pentru o piele mai fină și cu aspect mai tânăr. Pe lângă ameliorarea ridurilor și a liniilor fine, retinoizii contracarează decolorarea și luminează micile semne și pistruii, precum și îmbunătățesc textura pielii. Niciun alt ingredient topic nu a fost mai testat de către comunitatea medicală cu aceleași rezultate, de aceea retinolul este considerat un adevărat antidot împotriva îmbătrânirii. Însă, rezultatele nu apar peste noapte. Sunt necesare săptămână, sau chiar luni, ca retinolul să-și exercite efectul de combatere a ridurilor, așa că trebuie utilizat pe perioade lungi de timp. Deoarece poate usca pielea și o sensibilizează la soare, este necesar sa fie utilizat cu moderație si trebuie folosită, în fiecare zi, o cremă cu factor mare de protecție solară.

 

Vitamina E pentru întinerirea și repararea pielii deteriorate

Vitamina E este un ingredient extraordinar atunci când vorbim despre protejarea împotriva daunelor pielii care pot duce la linii fine și riduri. Vitamina E neutralizează radicalii liberi care dăunează celulelor. Vitamina E este un antioxidant excelent de căutat în cremele de întinerire pentru piele și poate ajuta și la vindecarea rănilor, prin întărirea barierei pielii.

Pentru cele mai bune rezultate, vitamina E este folosită împreună cu vitamina C. Cele două vitamine antioxidante lucrează împreună pentru a păstra și a construi colagenul natural din piele.

 

Vitamina C pentru tratarea petelor pigmentare

Vitamina C este un antioxidant care neutralizează daunele provocate de radicalii liberi și ajută la completarea efectului protecției solare. Vitamina C interferează cu producția anormală de pigment, ajutând la luminarea petelor pigmentare. În plus, produsele bogate în vitamina C păstrează fibrele de colagen și previn deteriorarea structurilor de susținere a pielii.

 

Trebuie reținut faptul că vitamina C este un ingredient capricios instabil, care își va pierde rapid potența dacă nu este formulat corect. Dacă este expus la temperaturi ridicate, se poate oxida, de asemenea, făcându-l ineficient. Asigură-te că achiziționezi un produs cu vitamina C de la o companie care efectuează teste clinice asupra produselor sale păstrează produsul într-o zonă cu temperatură controlată.

 

Coenzima Q10 pentru a proteja colagenul

Coenzima Q10 este un antioxidant puternic care poate ajuta la construirea fundației necesare pentru o piele cu aspect mai tânăr. Coenzima Q10 ajută la protejarea țesutului elastic și a colagenului care vă modelează pielea. Pe măsură ce îmbătrânim, nivelul nostru natural de coenzimă Q10 scade, ceea ce poate încetini capacitatea pielii de a întineri și de a se proteja de daune. Pe lângă aplicarea unui produs ce conține coenzima Q10, poți apela la un suplimenta alimentar pe baza de coenzima Q10 pentru a îmbunătăți aspectul ridurilor și a avea o piele mai netedă.