Te-ai întrebat vreodată de ce există diferite rutine de îngrijire a pielii pentru zi și noapte?

Răspunsul este unul simplu, cerințele pielii tale variază de la zi la noapte. În timp ce pielea ta are nevoie de protecție în timpul zilei, are nevoie de regenerare noaptea. Astfel, celulele pielii au nevoi diferite în diferite momente ale zilei.

 

Ingredientele și textura cremei de zi și cremei de noapte sunt foarte diferite unele de altele. Cremele de zi au textură foarte ușoară și hidratează pielea, pe când cremele de noapte au o textură grea și formează un strat ușor ocluziv peste piele.

 

Crema de zi și beneficiile ei

Produsele de îngrijire a pielii destinate rutinei de zi sunt formulate pentru a proteja pielea de efectele negative ale razelor UV, de murdărie și de poluare. Sunt mult mai ușoare, non-grase și se absorb în piele mult mai rapid. Hrănesc pielea, lăsând-o netedă și moale, și se comportă ca o bază pentru machiaj.

 

Cremele de zi conțin SPF deoarece expunerea la soare are loc în timpul zilei, dar nu în cantități suficiente pentru a proteja pielea adecvat. Cremele de zi conțin și ingrediente care oferă pielii strălucire, cum ar fi Vitamina C și Acidul Kojic, însă nu conțin alfa-hidroxiacizii, acid glicolic sau retinolul, care pot fi iritante pentru piele în prezența soareliui.

 

Beneficiile unei creme de zi sunt multiple, oferă protecție UVA, previne ridurile și liniile fine, protejează pielea de poluare, previne efectele radicalilor liberi, reduce uscarea pielii și oferă hidratare acesteia.

 

Crema de noapte și beneficiile ei

Crema de noapte are o textură mai densă față de cremele destinate îngrijirii din timpul zilei, conține ingrediente active care promovează repararea celulară și substanțe anti-age, cum ar fi retinolul și ajută la reducerea aspectului liniilor fine și al ridurilor.

 

Retinolul este un ingredient recunoscut pentru efectele benefice pe care le are în reducerea semnelor premature de îmbătrânire, redarea fermității pielii și îmbunătățirea texturii acesteia. Însă, retinolul nu poate fi folosit în timpul zilei deoarece este fotosensibil și poate provoca pete pigmentare în prezența soarelui. Astfel, retinolul poate fi inclus doar în rutina de îngrijire de seară și trebuie folosită cremă cu protecție UV dimineața, pentru a proteja pielea de eventualele efecte negative asupra acesteia.

 

Crema de noapte oferă hidratare profundă, reface nutrienții esențiali pentru piele, combate semnele de îmbătrânire prematură, îmbunătățește textura pielii, promovează producția de colagen și regenerarea celulară.

 

Atunci când crema de zi este folosită noaptea și viceversa, pielea nu beneficiază de nutrienții de care are nevoie atunci când are nevoie.

 

Dacă folosești o cremă de noapte în timpul zilei, pielea este lăsată vulnerabilă la factorii de mediu ce o pot deteriora. Invers, dacă folosești o cremă de zi noaptea, pielea nu beneficiază de ingredientele cheie în refacerea celulară. Înțelegerea beneficiilor cremei de zi și a cremei de noapte, precum și a diferențelor acestora, este esențială.

 

Distincția principală dintre cremele de zi și de noapte se află în textura și ingredientele lor. O cremă de zi este mai ușoară și conține SPF și agenți de iluminare a pielii precum vitamina C. O cremă de noapte, în schimb, este mai densă și conține componente active precum acidul glicolic și retinolul.