Poluarea, soarele, vântul, schimbările bruște de temperatură, sunt factori care influențează sănătatea și frumusețea tenului. Pentru a putea contracara efectele acestora, dar și pentru a preveni efectele îmbătrânirii premature, este necesar să ai o rutină de îngrijire potrivită tipului tău de ten și nevoilor acestuia.
O rutină corectă de îngrijire a pielii ajută la menținerea fermității tenului mai multă vreme, la atenuarea ridurilor și liniilor fine, la prevenirea sau tratarea petele pigmentare, dar și la tratarea eventualele probleme ale tenului, cum ar fi acneea.
Însă, chiar dacă ai o rutină de îngrijire corectă, este posibil să faci una sau mai multe greșeli care afectează într-un mod negativ tenul. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli de îngrijire a tenul pe care foarte multe femei le fac.
Sari peste aplicarea unui toner în rutina de îngrijire
Dacă alegi să sari peste aplicarea unei loțiuni tonice după curățarea tenului, înainte de aplicarea serumurilor și tratamentelor pentru ten, faci o mare greșeală. Tonerul acționează la fel ca un primer pentru produsele de îngrijire și pregătește tenul pentru absorbția vitaminelor și mineralelor din cremele de îngrijire.
Loțiunile tonice sunt pline de ingrediente hidratante care ajută la echilibrarea nivelului de pH și livrează în profunzime antioxidanți, derivați de vitamina B și chiar acizi de tonifiere.
Nu aplici cremă cu protecție SPF 50+ în fiecare zi, indiferent de anotimp
Expunerea prelungită la soare, fără a aplica cremă cu protecție SPF, este cauza principală pentru apariția semnelor de îmbătrânire prematură a tenului, dar și pentru apariția cancerului de piele. Din nefericire, razele solare dăunătoare trec prin plafonul de nori, astfel, afectează pielea la nivel celular chiar și când afară este înnorat. Soarele nu este inamicul numărul 1 al pielii doar pe timpul verii ci și în restul anotimpurilor, mai ales iarna când zăpada depusă reflectă razele soarelui și le potențează.
Dacă nu aplici cremă cu factor de protecție în fiecare zi, indiferent de anotimp, îi faci tenului tău un mare deserviciu. Deși cremele de protecție solară nu tratează semnele de îmbătrânire, previne apariția acestora și protejează tenul de îmbătrânirea prematură.
Nu aplici o mască de față în fiecare săptămână
Deși poate părea mai mult un moment de răsfăț decât un pas important în rutina de îngrijire, aplicarea unei măști de față în fiecare săptămână este extraordinar de importantă dacă îți dorești un ten frumos, curat și sănătos. Măștile de față lupta cu îmbătrânirea prematură a tenului și îi oferă un plus de hidratare și nutrienți care sunt livrați în profunzimea pielii, pentru a o hrăni și susține.
Temperaturile foarte scăzute sau foarte crescute contribuie la deshidratarea și uscarea pielii și astfel tenul își pierde vitalitatea, strălucirea și luminozitatea. În funcție de anotimp, este necesar să adaptăm rutina de îngrijire pentru a putea avea grijă corect de tenul nostru.
Aplicarea unei măști de față în fiecare săptămână îi oferă un plus de îngrijire și protecție și nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire.
Nu utilizezi plasturi pentru zona de sub ochi
Dacă folosești o cremă special formulată pentru îngrijirea pielii din jurul ochilor faci foarte bine, însă nu este suficient pentru a preveni apariția ridurilor din zona ochilor. Pielea din jurul ochilor este foarte subțire și sensibilă și are nevoie de o îngrijire suplimentară pentru a se putea menține sănătoasă și pentru a-și putea păstra fermitatea.
Greșeala pe care cele mai multe dintre noi o fac este să creadă că este suficient să folosească crema de ochi și nu utilizează și plasturi pentru a promova regenerarea celulară.
Plasturii pentru zona de sub ochi cu efect de fermitate cu extract de trandafir, DETOSKIN ROSE FIRMING EYE MASK cu colagen și extract de trandafir, oferă o hidratare profundă reduce cearcănele, diminuează ridurile și liniile fine în câteva săptămâni de utilizare și previne apariția altora.
Nu citești cu atenție lista de ingrediente atunci când alegi produsele de îngrijire
O altă greșeală frecventă în rândul femeilor este de a nu citi cu atenție lista de ingrediente a produselor cosmetice pe care le aplică pe piele. Există o mulțime de ingrediente dăunătoare sau iritante pentru piele care se regăsesc printre ingredientele multor produse de îngrijire.
Citește lista de ingrediente și evită produsele care conțin alcool sau alte substanțe dăunătoare. Alege produse vegane, din ingrediente naturale, formulate curat și corect, pentru a susține sănătatea tenului tău.