Veganismul a devenit din ce în ce mai popular, atât printre femei cât și printre bărbați în multe țări în ultimii ani. Din dorința de a fi mai responsabili social și de mediu, oamenii aleg să reducă consumul de carne sau să urmeze un stil de viață complet bazat pe plante. Dar de ce să nu aplicăm același principiu și în rutinele noastre de îngrijire a pielii?

Noi credem că alegerea unei rutine vegane de îngrijire a pielii nu este doar o modalitate de a proteja lumea animală ci și de a ne aduce beneficii reale. Prin definiție, produsele de frumusețe vegane nu conțin ingrediente de origine animală, precum ceară de albine, miere, lanolină sau produse lactate.

Îngrijirea vegană a pielii oferă o serie întreagă de beneficii ascunse și ingrediente active importante care vor hrăni pielea. Ingredientele pe bază de plante din multe formule vegane conțin mai multe vitamine, minerale, antioxidanți și uleiuri naturale care ajută la repararea și hidratarea pielii. Aceste ingrediente includ vitaminele A, C și E, uleiuri precum nucă de cocos, argan și măceș, alge marine, extracte de soia, extracte de semințe și flori, fructe de pădure Goji și multe altele.

Produsele vegane de îngrijire a pielii sunt, de asemenea, mai delicate pe piele. Cei cu piele sensibilă, ușor iritată sau predispusă la alergii pot găsi aceste produse deosebit de utile, deoarece tind să conțină mai puține ingrediente care pot agrava afecțiunile pielii sau pot provoca reacții.

Pe măsură ce lumea frumuseții ridică miza atunci când vine vorba de alegeri conștiente ale stilului de viață, fie că este vorba despre ambalajele reciclate sau ingredientele din surse etice, alegerea de a folosi produse vegane te va ajuta să faci un mic pas înainte către un consumerism mai curat.

Recomandarea noastră
Apă hidratantă cu esență de măceșe
O apă hidratantă pentru ten care oferă o senzație de reîmprospătare cu o textură lăptoasă creată pentru a atinge un ideal de echilibru între hidratare și bariera hidrolopidică necesare pielii, potrivită și pentru cea mai delicată piele.
Epiderma lipsită de vitalitate, sub influența extractelor naturale, dobândește o prospețime încântătoare, revitalizare și luminozitate. Unul dintre ingredientele active este alantoina, care are proprietăți calmante, hidratante, antiiritante și antiinflamatorii. Extractul de trandafiri și acidul hyaluronic conținute ofera hidratare și creează o barieră de protecție a pielii pentru a prevenii uscarea/deshidratarea ei. Extractul de măceșe mai este denumit “bombă de vitamine” având de peste 20 de ori mai multă vitamina C decât lămâia, si totodată bogat in vitaminele A, B și E, fiind o sursă directă de vitamine pentru piele.