Buzele sunt susceptibile să devină uscate și crăpate, mai ales în sezonul rece, când afară este uscat și frig. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să ai grijă de buzele tale doar în timpul iernii. Îngrijirea buzelor trebuie făcută zilnic, indiferent de vreme. Dacă vrei să îmbunătățești sănătatea buzelor tale, există câteva lucruri pe care le poți începe imediat pentru buze mai netede, mai sănătoase și mai mătăsoase.

 

  1. Exfoliere

Îndepărtează celulele moartă și pielea uscată de pe suprafața buzelor cu ajutorul exfoliantului de buze cu aromă de zmeură. Este o rutină ce trebuie efectuată cel puțin o dată pe săptămână, de preferat în diminețile în care nu este necesar să ieși imediat din casă după aceea deoarece sensibilizează ușor buzele.

 

  1. Hidratare

Spre deosebire de restul pielii tale, buzele au tendința de a se usca și de a se crăpa mult mai ușor, deoarece acestea nu conțin glande sebacee. Pentru a le păstra hidratate, este ideal să bei suficientă apă pe parcursul zilei și evită obiceiul foarte dăunător de a le umezi cu ajutorul salivei. Umezirea buzelor cu salivă are un efect complet opus celui pe care ni-l dorim, usucă buzele și, mai ales când temperaturile sunt foarte scăzute sau foarte crescute, contribuie la crăparea acestora.

 

  1. Protejează și hrănește

Buzele sunt foarte expuse la soare și la efectele nocive ale razelor UV. Asta înseamnă că este SUPER IMPORTANT ca produsul tău de buze de zi să includă și protecție solară cu SPF 15 sau mai mare. Este important ca noaptea să folosești pentru buze un balsam hidratant care să combată uscăciunea nocturnă.

 

  1. Reaplicare constantă

Nu uita să aplici din nou balsamul de hidratare pentru buze la fiecare două ore, mai ales după ce mănânci sau bei. Este important pentru a păstra hidratarea buzelor și pentru a le proteja de factori externi de mediu. Dacă rătăcești mereu balsamul de buze și nu îl reaplici pentru că nu știi niciodată unde este, sfatul nostru este să ai mai multe pe care să le păstrezi în diferite locuri: la birou, în poșetă, în noptieră, în baie, în mașină și în geanta cu care mergi la sală. Astfel, ai mereu unul la îndemână și ai posibilitatea de a opta pentru mai multe arome sau branduri.

 

  1. Alege produsele cu grijă

Asigură-te că utilizezi produsele potrivite!

Caută produse vegane, din ingrediente naturale, care conțin antioxidanți, vitamine și minerale. Astfel știi că buzele tale primesc protecția de care au nevoie în fiecare zi.

Poți opta pentru Balsamul de buze cu aromă de zmeură, caracterizat prin mirosul apetisant și dulce de zmeură, creat pe baza lanolinei naturale, hipoalergenice, a uleiului din semințe de zmeură, a untului de shea și a uleiului de jojoba. Balsamul conține vitamina E, care este un antioxidant eficient care neutralizează radicalii liberi. Colorantul mineral natural conținut în balsam evidențiază culoarea buzelor.