Măștile de față sunt un aliat extrem de important în lupta cu îmbătrânirea prematură a tenului, mai ales în anotimpul rece, atunci când tenul are nevoie de îngrijire suplimentară. Temperaturile scăzute au un efect negativ asupra sănătății și frumuseții pielii și contribuie la deshidratarea și uscarea pielii. Rezultatul – un ten lipsit de vitalitate, tern, fără strălucire și luminozitate.

În perioada rece este necesar ca rutina de îngrijire să fie adaptată noilor nevoi ale tenului, pentru a putea contracara efectele negative ale temperaturilor scăzute asupra tenului. Produsele cosmetice foarte hidratante și măștile de față săptămânale, pentru un plus de îngrijire și protecție, nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire.

Cum pregătim tenul pentru aplicarea măștilor de față
Masca de față se aplică întotdeauna pe tenul curat, pe pielea ușor umedă. Ideal, înainte de aplicarea unei măști pentru față, se face un scrub delicat, astfel celulele moarte de la suprafața pielii sunt îndepărtate și sunt absorbite mai ușor, și mai profund, toate ingredientele benefice din compoziția măștilor.

Pentru efecte optime, masca de față poate fi aplicată o dată/de două ori pe săptămână și trebuie lăsată să acționeze conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dacă tenul este foarte deshidratat sau uscat, sau dacă a fost expus la vânt și frig perioade mai lungi de timp, o cură de 7 zile consecutive în care se aplică câte o mască de față zilnic este indicată.

Ce măști de față folosim în anotimpul rece
Măștile pentru față se împart în mai multe categorii și sunt folosite în funcție de necesitățile tenului. În sezonul rece pielea are nevoie de hidratare suplimentară și protecție pentru a se proteja mai bine de intemperii așa că trebuie să alegem produsele potrivite.

Masca de față hidratantă
Este una dintre cele mai importante măști de față, și nu doar în sezonul rece, deoarece are ca rol principal captarea apei și păstrarea acesteia în profunzimea tenului. Apa din interiorul țesuturilor ajută la păstrarea elasticității și fermității pielii, oferă tenului un aspect sănătos și întinerit. Pentru o hidratare optimă, mai ales în sezonul rece, atunci când pielea are cea mai mare nevoie, este recomandată o mască hidratantă aplicată o dată pe săptămână.

Recomandarea noastră: Lily Floris Mask, o mască șervețel cu extract de Crin Vărgat Japonez care oferă o luminozitate puternică pielii terne și are proprietăți nutritive, care asigură un plus de lipide, și proprietăți hidratante, care asigură necesarul de apă.

Masca de față tonică
Masca de față tonică este ideală pentru stimularea circulației sanguine dar și pentru a rejuvena tenul devitalizat, tern și obosit, cu riduri deja instalate. masca de față tonică are un efect matifiant asupra tenului, curăță excesul de sebum din interiorul porilor și de la suprafață și susține regenerarea celulară a pielii.

Recomandarea noastră: Hibiscus Tea-Time Mask o mască șervețel cu extract de măceș ți hibiscus, ce uniformizează tenul și îi oferă acestuia luminozitate. Bogată în vitaminele A, B, C și E, și cu un conținut crescut de niacinamide, această mască tonică reglează excesul de sebum, diminuează ridurile și liniile fine, ajută la refacerea hidrolipidică și protejează împotriva stresului oxidativ.

Masca de față anti-rid
Are rol de a stimula procesul de regenerare al epidermei, ajutând totodată la prevenirea și atenuarea ridurilor. Masca de față anti-rid conține vitamine și substanțe nutritive pentru a hrăni tenul în profunzime și pentru a-i oferi necesarul optim de nutrienți.

Recomandarea noastră: Beet Cleanse Mask ce conține o combinație de extract de sfeclă și Centella asiatica care acționează sinergic asupra pielii ridate pentru îmbunătățirea calității pielii și a oferi tenului vitalitate și elasticitate.

Masca de față iluminantă
Este ideală pentru tenul tern, devitalizat și lipsit de strălucire. Masca de față iluminatoare are ca scop principal iluminarea, matifierea și uniformizarea aspectului pielii, dar și micșorarea porilor și revitalizarea tenului.

Recomandarea noastră: Rose Floris Mask, cu extract de trandafir, redă pielii luminozitatea și elasticitatea, o hrănește, hidratează și calmează, fiind benefică pentru orice tip de ten. Tenul tern si obosit devine revitalizat si strălucitor. Extractul de trandafiri închide porii, îndepărtează cearcănele și pungile formate sub ochi, hidratează, are efecte anti-septice, anti-bacteriene și anti-inflamatorii.

Ritualurile de îngrijire au rolul de a menține pielea frumoasă și tânără pentru mai multă vreme și previn îmbătrânirea prematură a tenului. Un tratament facial, chiar și atunci când este efectuat în intimitatea propriei locuințe, este considerat un moment de relaxare, o recompensă oferită pentru a ieși din cotidian. Aplicarea unei măști de față este un moment de răsfăț pentru ten și are un rol extrem de important în tratamentul de îngrijire a pielii așa că este un pas ce trebuie introdus în rutina săptămânală.