Deși minunată și plină de sărbători frumoase, iarna nu este deloc blândă atunci când vorbim despre efectele pe care le are asupra pielii. Frigul și vântul de afară pot înroși și irita pielea, în timp ce căldura din interior elimină umezeala din aer și de pe piele. Chiar și lucrurile care fac iarna minunată, cum ar fi să te încălzești lângă foc, îți usucă pielea și are efecte negative asupra acesteia. Și, deși un duș fierbinte te poate încălzi, apa fierbinte îndepărtează pielea de uleiurile sale naturale.

 

Din fericire, există mai multe modalități de a combate efectele negative ale sezonului rece asupra pielii și de a o menține hidratată pe tot parcursul iernii. Citește mai departe pentru 5 sfaturi simple, aprobate de către medicii dermatologi, pentru a te bucura de o piele hidratată și strălucitoare, fără a te îngrijora de vremea rece.

 

Temperaturi mai scăzute ale apei pentru duș și spălarea mâinilor

Dușurile lungi și fierbinți pot părea o idee grozavă atunci când afară este frig, însă, apa foarte fierbinte poate usca pielea. Un duș cald de 5 până la 10 minute nu va usca pielea la fel de tare cum o face un duș fierbinte.

 

De asemenea, ar trebui să eviți apa fierbinte și atunci când îți speli mâinile, apă fierbinte și frigul din timpul iernii pot declanșa apariția eczemei. Apa călduță îndepărtează la fel de bine germenii, fără a irita pielea.

 

Adaptează rutina de îngrijire pentru sezonul rece

Dacă pielea este deja uscată din cauza temperaturilor scăzute, ar fi bine să reduci utilizarea produselor care conțin alfa-hidroxiacizi (AHA) și retinoizi. Pot fi reintroduse în rutina de îngrijire după ce tenul nu mai este uscat și nu mai există pericolul de a fi iritat. Este recomandat să eviți și produsele care conțin alcool și parfumuri, deoarece acest lucru va ajuta pielea să-și păstreze uleiurile naturale. În schimb, optează pentru uleiuri și creme pentru rutina de îngrijire a pielii și aplică o intens cremă hidratantă imediat după toner.

 

Noaptea, utilizează o cremă hidratantă mai bogată pe corp, inclusiv pe brațe, picioare. Căutați produse care conțin vaselină, unt de shea, acid hialuronic și glicerină, acestea sunt ingrediente care etanșează umezeala formând un sigiliu protector pe piele.

 

Poți folosi acest Unt de corp cu aromă de portocale și scorțișoară bogat în compuși activi cu un parfum oriental de portocale și scorțișoară hrănește pielea și îmbunătățește bariera hidrolipidă.

 

Mănâncă corect și hidratează-te suficient

Pentru a se menține sănătoasă, pielea are nevoie de hidratare de la interior spre exterior. Consumă multe lichide, cum ar fi ceaiuri calde, și bea multă apă. Apa este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru pielea și sănătatea ta generală.

 

Dieta ta poate juca, de asemenea, un rol important. Evitarea alimentelor procesate și a zaharurilor și consumul de alimente întregi care sunt bogate în vitamine esențiale, minerale și acizi grași va menține corpul și pielea sănătoase.