Timpul nu iartă iar semnele trecerii lui lasă urme adânci pe chipul nostru. Începând cu vârsta de 30 de ani, ridurile fine de expresie în regiunea frunţii, a sprâncenelor şi în jurul ochilor își fac apariția. Colagenul scade şi pielea îşi pierde elasticitatea. După 40 de ani se produce o pierdere evidentă de colagen, ridurile rămân marcate pe piele, se pierde grasimea din jurul obrajilor şi de la nivelul ochilor. Buzele încep să piardă volum, iar tenul este tern și deshidratat. Nu putem opri procesul natural de îmbătrânire însă îl putem încetini.

 

Îngrijirea ochilor
Cearcănele şi pungile din jurul ochilor sunt cele mai evidente semne ale îmbătrânirii de aceea, obiectivul principal este de a îngriji aceste zone pentru a păstra un aspect proaspăt și odihnit. O soluție eficientă pentru îngrijirea zonei din jurul ochilor este utilizarea plasturilor cu efect de luminozitate. Plasturi pentru zona de sub ochi cu efect răcoritor, având o textură de hydrogel micșorează cearcănele oferind hidratare intensă pentru zona delicată de sub ochi. Ceaiul verde ajută la calmarea pielii sensibile oferind în același timp hidratarea necesară, accelerează ciclul de regenerare al pielii și o ajută sa fie mai luminoasă și sănătoasă. Extract de ceai verde este antioxidant, calmant si hidratant. Antioxidanții din ceaiul verde sunt excelenți în combaterea îmbătrânirii premature a pielii.

 

Petele pigmentare
Petele pigmentare apar ca urmare a îmbătrânirii tenului și pot adăuga chiar și 10 ani în plus la aspectul unei persoane. Este cunoscut faptul că expunerea la soare este principalul motiv pentru apariţia petelor pigmentare pe piele, însă, alături de soare, poluarea este un alt mare factor ce declanșează apariția petelor pigmentare.

 

În ceea ce privește rutina de îngrijire, se recomandă utilizarea zilnică a cremelor care conțin ingrediente active antioxidante și depigmentante. Noaptea se poate folosi un ser, iar dimineaţa creme care includ protecție solară mare.

 

Protecţia solară zilnică
Soarele, alături de fumat, este principalul factor care favorizează îmbătrânirea pielii și, de fiecare dată sunt publicate şi mai multe dovezi care susţin această teorie. Conform studiilor şi specialiştilor esteticieni, femeile care îşi protejează zilnic pielea de ultraviolete pot avea o piele cu până la 20 de ani mai tânără, în comparaţie cu a celor care nu folosesc protecţie zilnic. Cauza reală este expunerea treptată și progresivă, mai puțin intensă, dar continuă. Iar acest lucru poate fi prevenit prin aplicarea de protecție solară zilnic.