Atunci când stabilești rutina de seară pentru îngrijirea tenului, este important să ai în vedere tipul de ten și nevoile pe care acesta le are, pentru a selecta cel mai bine produsele potrivite. La fel de important este și modul în care produsele sunt aplicate pe piele dar și și ordinea acestora, pentru a avea efectul dorit dar și pentru a maximiza absorbția nutrienților în piele.

Rutina de seară pentru îngrijirea tenului este extrem de importantă deoarece pe parcursul nopții, atunci când dormim, celulele intră în faza de regenerare și absorb nutrienții din produsele cosmetice pe care le utilizează mai apoi în procesul de reparare celulară. Astfel, dacă îți dorești un ten hidratat, luminos și tânăr pentru mai multă vreme, trebuie să ai o rutină de îngrijire corectă și să folosești produsele potrivite tenului tău.

Îndepărtarea make-up-ului
Primul pas în orice rutină de îngrijire a pielii, și cel mai important, este îndepărtarea make-up-ului. Produsele nu pot fi aplicate decât pe un ten perfect curat pentru a putea fi eficiente. Odată cu acest pas, îndepărtăm și particulele de poluare și praful care se depun pe suprafața pielii pe parcursul întregii zile.

Folosește dischete demachiante din bumbac și o apă micelară sau o loțiune demachiantă pentru a îndepărta cu grijă make-up-ul. Curăță fața până când pe discheta nu mai apare nicio urmă de machiaj sau murdărie.

Curățarea tenului
Chiar dacă machiajul a fost îndepărtat, nu înseamnă că tenul este acum curat și este pregătit pentru aplicarea produselor de îngrijire. Pentru a fi perfect curat, trebuie îndepărtate impuritățile, excesul de sebum, celulele moarte de la suprafața pielii dar și resturile de machiaj care nu au fost îndepărtate în primul pas.

Pentru acest pas, folosește un produs delicat cu pielea, indiferent de tipul de piele pe care îl ai. Clătește din abundență cu apă călduță și usucă pielea prin tapotare, nu frecare, cu un prosop curat din bumbac.

Loțiunea Tonică
Deoarece în trecut loțiunile tonice conțineau alcool și iritau tenul, multe femei aleg să sară peste acest pas în rutina de îngrijire. Din fericire, în zilele noastre tonerele sunt pline de ingrediente blânde, hidratante care ajută la calibrarea pielii și la echilibrarea nivelului de pH al acesteia.

Deși nu micșorează fizic porii, noua generație tonere servește mai multor scopuri, cum ar fi să acționeze ca un primer pentru produsele de îngrijire, să pregătească tenul pentru absorbția de nutrienți dar și să livreze în profunzime antioxidanți, derivați de vitamina B și chiar acizi de tonifiere.

Tratament în funcție de nevoile tenului
Este momentul personalizării rutinei de îngrijire și adaptării acesteia în funcție de nevoile specifice ale tenului. Dacă ai nevoie să ții sebumul sub control sau de o hidratare mai intensă, poți apela la serumuri cu proprietăți benefice și intens hrănitoare, care susțin îmbunătățirea constantă a aspectului tenului. Pentru reducerea roșeții pielii, integrează în acest pas niacinamidele. Pentru pielea uscată, un ser cu acid hialuronic este ideal iar pentru luminozitate și petele pigmentare poți opta pentru vitamina C. Tacă nu ai un ten sensibil și vrei protecție anti-rid, poți apela la sermuri pe bază de retinoizi, doar să ai grijă ca la început să apelezi la concentrații mici pe care le poți crește în timp.

Îngrijirea zonei ochilor
Pielea din zona ochilor este mai subțire și mai sensibilă așa că are nevoie de îngrijire suplimentară. Utilizarea regulată a unei cremei de ochi în mod regulat va menține elasticitatea pielii din jurul ochilor și poate îmbunătăți sau preveni apariția liniilor fine și a pierderii de colagen.

Pentru cele mai bune rezultate, alege ingrediente precum cafeina, peptidele, acidul hialuronic sau ceramidele. Acestea ajută la prevenirea cearcănelor inestetice de sub ochi și la echilibrarea barierei pielii.

Hidratarea tenului
Pentru a menține un strat protector împotriva factorilor externi dăunători, și indiferent de tipul tău de ten, pielea are nevoie de hidratare. Însă, este necesar să alegi crema potrivită nevoilor tale. Tenul gras are nevoie de p cremă care va regula producția de sebum iar tenul uscat și deshidratat are nevoie de acid hialuronic, ceramide, glicerină și vitaminele B.

Apelează la creme de față vegane, din ingrediente cât mai naturale, intens hrănitoare, pe pentru a accelera procesul de regenerare pe timpul nopții.