Rutina de îngrijire de seară este concentrată pe repararea daunelor produse în timpul zilei. În această rutină pot fi introduse produsele de îngrijire fotosensibile, care nu pot fi folosite în timpul zilei, cum ar fi retinolul sau produsele exfoliante.

 

Rutina de bază de seară

Atunci când nu ai timp sau pur și simplu nu îți dorești o rutină care să aibă mulți pași și care să consume foarte mult timp, dar vrei să ai grijă corect de tenul tău, poți apela la o rutină de bază, în câțiva pași.

 

Demachiant

Înainte de orice alt pas de îngrijire, este necesară îndepărtarea machiajului și a reziduurilor depuse pe ten în timpul zilei. Folosește un demachiant bifazic sau oricare alt demachiant potrivit tipului tău de ten.

 

Produs de curățare

Chiar dacă ai folosit un demachiant pentru a îndepărta machiajul, tenul are nevoie de curățare în profunzime seara așa că este necesar un pas suplimentar. Curățarea cu gel sau spumă de curățare și apă călduță asigură îndepărtarea în totalitate a machiajului și a poluării.

 

Tratament specific

Dacă ai probleme cu acneea sau pur și simplu vrei să previi îmbătrânirea prematură a tenului, acum este momentul pentru a aplica o soluție anti-acnee sau o cremă cu ingrediente active anti-age.

 

Cremă de noapte

Crema de noapte, bogată în nutrienți care promovează repararea celulară este ultimul pas în rutina de îngrijire de seară. Acum tenul este pregătit pentru somn și regenerare.

 

 

Dacă îți dorești o rutină mai complexă dar nu știi care sunt produsele pe care trebuie să le folosești sau care este ordinea corectă, iată care sunt pașii corecți pentru a avea un ten sănătos.

 

Demachiant

Demachierea tenului este primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a pregăti tenul pentru noapte. Poți folosi orice tip de demachiant potrivit tipul tău de ten, doar să ai grijă să cureți cu atenție zona ochilor.

 

Produs de curățare

După îndepărtarea machiajului, curățarea tenului continuă cu un produs de curățare anti-alergic, spumă sau gel, și apă călduță.

 

Exfoliator sau mască cu argilă

Exfolierea îndepărtează celulele moarte ale pielii în timp ce curăță porii. Măștile de argilă funcționează pentru a desfunda porii, dar pot absorbi și excesul de ulei. Aceste măști se aplică cel mai bine noaptea pentru a îndepărta murdăria rămasă și pentru a ajuta pielea să absoarbă alte produse.

 

Toner

Un toner hidratant marchează sfârșitul rutinei de curățare pe timp de noapte. Tonerul ideal conține ingrediente umectante cum ar fi acid lactic, acid hialuronic și glicerină – pentru a oferi pielii un plus de hidratare.

 

Acizi

Deși pare greu la început, acest pas de îngrijire este extrem de important și promovează regenerarea celulară. Dacă nu ai folosit niciodată, poți începe cu acidul glicolic, salicilic sau hialuronic, care au rol hidratant.

 

Serum

Serumul furnizează ingrediente puternice direct în structura pieli. Vitamina E este excelentă pentru pielea uscată, în timp ce antioxidanții precum extractul de ceai verde pot fi folosiți pe tenul tern. Dacă ești predispusă la acnee sau ai nevoie de îngrijire anti-age, încearcă retinolul și vitamina C.

 

Tratament anti-acnee

Produsele antiinflamatoare sunt ideale pentru coșurile răzlețe dar pot fi utilizate cu succes și dacă suferi de o acnee persistentă. Folosește un tratament localizat direct pe coșuri și puncte negre.

 

Cremă de ochi

O cremă pentru ochi de noapte bogată în ingrediente active poate ajuta la îmbunătățirea problemelor legate de aspect, cum ar fi oboseala și liniile fine. Caută o concentrație mare de peptide și antioxidanți.

 

Cremă de noapte sau mască de noapte

În timp ce cremele de zi sunt concepute pentru a proteja pielea, aceste creme hidratante bogate ajută la repararea celulelor. Măștile de somn, pe de altă parte, etanșează toate celelalte produse și conțin ingrediente hidratante suficient de blânde pentru a fi păstrate peste noapte.