Indiferent dacă dorești o rutină simplă în 3 pași dimineața sau ai timp pentru un regim complet în 10 pași, ordinea în care aplici produsele contează. De ce? Nu prea are rost să ai o rutină de îngrijire a pielii dacă produsele tale nu au șansa de a pătrunde în piele. Rutina de îngrijire a pielii de dimineață se referă la prevenire și protecție. Fața ta va fi expusă mediului exterior, așa că pașii necesari includ cremă hidratantă și protecție solară.

 

Ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire în rutina de dimineață

 

Produs de curățare

Curățarea tenului este primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a pregăti tenul pentru produsele de îngrijire. Poți folosi orice tip de produs potrivit tipul tău de ten, doar să ai grijă să cureți cu atenție zona ochilor.

 

Toner

Tonerul este conceput pentru a reface pielea prin hidratare și pentru a elimina celulele moarte și murdăria rămase după curățare. Este ideal și pentru a îndepărta excesul de ulei.

 

Serum antioxidant

Serumurile conțin o concentrație mai mare din anumite ingrediente necesare pielii. Un ser pe bază de antioxidanti va proteja pielea împotriva daunelor cauzate de moleculele instabile cunoscute sub numele de radicali liberi. Vitaminele C și E sunt antioxidanți obișnuiți utilizați pentru a îmbunătăți textura și fermitatea. Altele pe care trebuie să le urmăriți includ ceaiul verde, resveratrolul și cofeina

 

Crema de ochi

Pielea din jurul ochilor tinde să fie mai subțire și mai sensibilă. De asemenea, este predispusă la semne de îmbătrânire premature, inclusiv linii fine, cearcăne sau pungi sub ochi. O cremă bună pentru ochi poate lumina și proteja pielea de apariția ridurilor și liniilor fine.

 

Cremă hidratantă

O cremă hidratantă va calma și catifela pielea. Daca tenul tău este uscat, optează pentru o crema intens hidratantă. Ingredientele eficiente includ glicerină, ceramide, antioxidanți și peptide.

 

Cremă cu factor de protecție solară

Crema de protecție solară este un pas final critic în rutina de îngrijire a pielii de dimineață. Nu numai că poate reduce riscul de cancer de piele, dar poate reduce și semnele de îmbătrânire prin blocarea luminii UV dăunătoare.