Nu știi dacă să folosești o mască de față înainte sau după duș? Sunt o mulțime de răspunsuri contradictorii online, însă,  dermatologii spun că utilizarea corectă depinde în principal de tipul de mască, precum și de tipul tău de piele.

 

Nu există o regulă strictă cu privire la momentul folosirii măștilor faciale, acestea pot fi aplicate în orice moment al zilei. Cu toate acestea, sunt câteva reguli de care ar trebui să ții cont pentru a beneficia de cele mai bune rezultate. Dacă vrei să aplici o mască de față anti-age sau hidratantă, este ideal să faci asta după duș pentru a evita ca ingredientele active să fie îndepărtate în timpul dușului.

 

De asemenea, este mai bine să aplici măștile de față hidratante dimineața, deoarece acestea vă pot îmbunătăți strălucirea pielii pentru restul zilei, iar seara măștile exfoliante, înainte de culcare.

 

Măștile de față care se aplică înainte de duș

Măștile anti-acnee, de curățare și exfoliere, cum ar fi măștile cu argilă, cărbune sau nămol, au rezultate mai bune atunci când sunt aplicate înainte de duș. După ce masca a acționat suficient, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se poate folosi un duș călduț pentru a îndepărta masca. Acest lucru va ajuta cu ușurință la eliminarea murdăriei, a sebumului, a pielii moarte și a altor contaminanți din porii pielii.

 

Măștile de față care se aplică după duș

Un duș cald deschide porii pielii și o pregătește să absoarbă ingredientele active prezente în măștile faciale. Prin urmare, măștile hidratante și anti-îmbătrânire care necesită ca pielea să absoarbă ingredientele în profunzime, trebuie aplicate după duș. De asemenea, aplicarea acestor măști după duș ajută la reținerea umidității în piele.

 

Urmați pașii de mai jos pentru a aplica corect o mască de față, indiferent de tipul de mască:

 

Pasul 1

Utilizează un produs de curățare delicat pentru a-ți curăța bine fața înainte de a aplica masca.

 

Pasul 2

Aplică un strat subțire de mască facială, pe toată zona feței și a gâtului, folosind o perie moale, evitând ochii și buzele. Sau, dacă folosești o mască șervețel, aplică cu grijă pe față urmărind conturul măștii, apoi netezește cu mâna pentru a te asigura ca masca este în contact cu pielea pe întreaga sa suprafață.

 

Pasul 3

Dacă este o mască de față exfoliantă, masează-ți ușor pielea cu mișcări circulare timp de câteva minute.

 

Pasul 4

Relaxează-te în timp ce masca de față are grijă de tenul tău!

În general, măștile pentru tenul gras sunt menite să fie lăsate pentru un timp mai scurt, în timp ce măștile anti-îmbătrânire și hidratante trebuie lăsate mai mult timp.

 

Pasul 5

Îndepărtează cu grijă masca, conform descrierii de pe ambalaj. Masca cremă poate fi îndepărtată cu apă călduță din abundență, pe când masca șervețel nu necesită clătire.

 

Pasul 6

După o jumătate de oră, continuă cu rutina normală de îngrijire a pielii, care include pașii de tonifiere, aplicare de ser, hidratare și aplicare de protecție solară.