O piele sănătoasă și tânără necesită îngrijire adecvată. Cu toate acestea, alegerea produselor potrivite pentru tipul și nevoile pielii tale poate fi dificilă. Din păcate, multe dintre noi cad pradă publicității agresive și uităm să ascultăm ceea ce pielea noastră ne transmite. Dar cum le poți recunoaște înainte de a fi prea târziu? Iată cinci semnale care indică faptul că utilizezi produse greșite de îngrijire a pielii.

Simți senzația de arsură și mâncărime la suprafața pielii
Unele măști și exfolianți pot provoca senzații ușoare de furnicături, dar este important să le distingem de senzația dureroasă de arsură. Dacă pielea rămâne roșie, este sensibilă la atingere și prezintă o senzație persistentă de furnicături sau arsură după utilizarea unui produs, atunci acesta nu este potrivit pentru pielea ta. De obicei, ingredientele active provoacă senzații de furnicături de scurtă durată, nu de lungă durată.

Piele este uscată și ternă
Dacă pielea devine uscată și ternă după utilizarea unui produs, acesta poate fi prea agresiv și nu suficient de hidratant pentru tipul tău de piele. În astfel de cazuri, alegeți produse delicate care hrănesc și hidratează pielea în profunzime și evitați utilizarea exfolianților prea des.

Apariția acneei sau a punctelor negre
Produsele care nu sunt potrivite pentru tipul tău de piele pot duce la apariția acneei sau a punctelor negre. Dacă observi apariția acneei sau a punctelor negre după utilizarea unui produs nou, atunci acesta poate fi prea agresiv pentru pielea ta.

Pielea se înroșește sau se inflamează
Dacă pielea devine roșie sau prezintă semne de inflamație după utilizarea unui produs, acesta poate fi prea puternic pentru tipul tău de piele. Este important să fii atent la orice semne de alergie sau iritație care pot apărea după utilizarea unui produs.

Pielea ta se descuamează
Dacă pielea devine descuamată după utilizarea unui produs, acesta poate fi prea agresiv și usucă excesiv pielea. În astfel de cazuri, renunță la utilizarea produsului și alege unul mai delicat și hidratant pentru tipul tău de piele.

Hiperpigmentarea pielii
Dacă pielea are brusc o culoare neuniformă, mai ales pe obraji, acesta, din păcate, este un semn că reacționezi prost la unele ingrediente care au scopul de a lumina pielea. În acest caz, abandonează aceste produse și protejează-ți imediat pielea cu o cremă cu protecție SPF 30.