Pielea din jurul ochilor este mai subțire și mai delicată decât pielea din alte părți ale corpului. Și pentru că ochii lucrează foarte mult pe tot parcursul zilei, de la clipire până la exprimarea emoțiilor, este printre primele zone afectate de semnele îmbătrânirii premature, cum ar fi liniile fine și ridurile. Mai mult decât atât, motivele genetice, razele ultraviolete (UV), factorii de stres externi și alegerile privind stilul de viață pot provoca, de asemenea, îmbătrânirea mai rapidă a pielii din jurul ochilor.

Zona din jurul ochilor are nevoie de atenție specială
Cremele pentru ochi sunt un pas în rutina de îngrijire de care multe femei uită. Pentru îngrijirea corespunzătoare a acestei zone este nevoie de o cremă hidratantă care poate pătrunde în profunzime.

Cremele pentru ochi sunt adesea formulate cu ingrediente mai puțin susceptibile de a avea un efect advers asupra ochilor, dar conțin suficiente ingrediente active care pot ajuta la reducerea ridurilor și a liniilor fine.

Nu te baza pe crema hidratantă de față pentru a avea grijă de pielea din zona ochilor
Multe femei apelează la crema de față pentru a îngriji și zona sensibilă din jurul ochilor. Din păcate, crema de față obișnuită poate face mai mult rău decât bine. Serurile și cremele hidratante pentru față pot conține ingrediente active, cum ar fi retinoizii, care sunt într-o concentrație mult prea puternică pentru pielea de sub ochi.

Optează pentru substanțe active atunci când alegi o cremă pentru ochi
Doar pentru că este o zonă delicată nu înseamnă că ai nevoie doar de o cremă hidratantă. Poți alege o cremă de ochi care conține retinol, un derivat al vitaminei A, într-o concentrație redusă, pentru a nu irita pielea.

O cremă de ochi care conține retinol este formulată diferit de crema normală de față cu aceiași substanță activă. Va avea o concentrație mai mică de retinol într-o bază mai emolientă, pentru a stimula hidratarea, reducând în același timp riscul de iritație.

Apelează la plasturi pentru zona de sub ochi
Plasturii pentru zona de sub ochi cu colagen și extract de trandafir oferă o hidratare profundă reduce cearcănele, diminuează ridurile și liniile fine în câteva săptămâni de utilizare și previne apariția altora.

Formula anti-îmbătrânire conține ceai verde care susține repararea, protejarea și hidratarea pielii și îmbunătățirea în general, a sănătății pielii de sub ochi. Extractul de trandafir are un conținut ridicat de antioxidanți, împiedică apariția iritațiilor, destinde și calmează pielea iritată. Extractul de trandafiri închide porii, îndepărtează cearcănele și pungile formate sub ochi, hidratează, are efecte anti-septice, anti-bacteriene și anti-inflamatorii. Un alt beneficiu al extractului de trandafiri redă pielii luminozitatea și elasticitatea. Hrănește, hidratează, calmează, regenerează tenul, fiind benefic pentru orice tip de ten.