Poți purta câte nuanțe de rujuri vrei, dacă buzele tale sunt crăpate sau uscate, nu vor arăta așa cum îți dorești. Pielea buzelor tale este mult mai subțire decât pielea din alte părți ale corpului, ceea ce face ca buzele tale să se deshidrateze și să se crape cu ușurință. Prin urmare, este extrem de important să le oferi buzelor tale o atenție suplimentară.

 

Spre deosebire de pielea de pe restul corpului, buzele nu au glande sebacee. Aceste glande microscopice se deschid în foliculii de păr. Ei sunt responsabili pentru producerea uleiului care menține pielea moale și hidratată. Foarte multe persoane își umezesc constant buzele cu salivă pentru a le hidrata, însă, acest obicei nu face decât să le usuce mai tare. Dacă vrei buze frumoase și catifelate, chiar și în anotimpul rece, află de la experții cremooza.ro cum să ai grijă de buzele tale.

 

Bea apă suficientă în fiecare zi

Una dintre cele mai frecvente cauze ale pielii uscate este lipsa apei din organism. Bea suficientă apă în fiecare zi pentru ca organismul tău să funcționeze corect și pielea să rămână hidratată. Când ești hidratată, buzele tale sunt și ele hidratate, voluminoase și cu o culoare proaspătă și frumoasă.

 

Exfolierea buzelor este importantă

Este esențial să exfoliezi buzele o dată sau de două ori pe săptămână. Astfel, te asiguri că buzele tale rămân sănătoase și catifelate. Exfolierea buzelor ajută la eliminarea celulelor moarte, la eliminarea pielii uscate, care se descuamează, și reda strălucire și catifelare buzelor.

 

Hidratează buzele

O rutină bună de îngrijire a buzelor include un produs de îngrijire hidratant care poate fi folosit atât ziua cât și noaptea. Folosit înainte de culcare, îți va hidrata buzele pe tot parcursul nopții și te vei trezi cu buze suple și moi în fiecare dimineață.

 

Balsam de buze cu aromă de zmeură este creat pe baza lanolinei naturale, hipoalergenice, a uleiului din semințe de zmeură, a untului de shea și a uleiului de jojoba se regenerează și conferă buzelor un efect strălucitor de cristal. Balsamul conține vitamina E, care este un antioxidant eficient care neutralizează radicalii liberi. Colorantul mineral natural conținut în balsam evidențiază culoarea buzelor.

 

Limitează pe cat posibil expunerea la toxine

Expunerea la aer poluat, fum și alte substanțe chimice poate face pielea să îmbătrânească prematur, și asta se aplică inclusiv buzelor tale. Evită fumatul țigărilor și, de asemenea, limitați expunerea la alte substanțe chimice nocive.