În industria frumuseții există o mulțime de mituri și legende despre cum poți obține o piele perfectă și strălucitoare. Însă, uneori, aceste mituri pot fi confuze și chiar periculoase pentru sănătatea ta. Iată câteva dintre cele mai comune mituri despre frumusețe, demontate pentru tine.
MITUL #1: „Nu utilizați niciodată produse grase pe pielea grasă”
Adevărul este că tenul gras sau mixt poate beneficia de pe urma produselor grase care pot ajuta la calmarea congestiilor și la echilibrarea pielii. Adesea, pielea noastră pare mai grasă decât de obicei, din cauza unui mecanism de apărare împotriva lipsei de hidratare. De aceea, tenul gras are nevoie de la fel de multă hidratare (și uleiuri) ca și alte tipuri de piele.
MITUL #2: „Cremele pentru ochi trebuie aplicate ca ultim pas al rutinei de frumusețe”
Dacă aplici crema de ochi la sfârșitul rutinei, este posibil ca tratamentele aplicate anterior să fi pătruns deja în zona delicată a ochilor și să creeze o barieră care împiedică crema de ochi să-și facă treaba. Este recomandat să aplici un produs specific pentru zona ochilor imediat după curățarea feței pentru a hrăni zona și a preveni orice iritații sau probleme.
MITUL #3: „Pielea sensibilă nu tolerează produsele care conțin acizi”
Este adevărat că acizii pot părea înfricoșători, mai ales pentru cei cu pielea sensibilă, dar acum există tehnologii care asigură că și ingredientele acide puternice pot fi folosite în siguranță pentru rezultate excelente, chiar și pe pielea cea mai sensibilă, fără nicio iritare.
MITUL #4: „Substanțele indicate la sfârșitul listei de ingrediente (INCI) sunt ineficiente”
Acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Există substanțe foarte eficiente atunci când sunt utilizate în doze mici, motiv pentru care sunt enumerate la sfârșitul listei INCI. Lista de ingrediente le enumeră pe acestea în funcție de cantitate și nu de eficiență.
MITUL #5: „Solarul este util pentru prevenirea arsurilor solare și pregătirea pielii pentru expunerea la soare”
Această afirmație este falsă. Bronzul prin intermediul solarului nu te protejează deloc. Dimpotrivă, lămpile pot provoca iritații, erupții cutanate și roșeață asemănătoare cu cele cauzate de soare, iar expunerea la razele UV poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii.
MITUL #6: „Expunerea la soare scapă de acnee”
Este fals că expunerea la soare te poate ajuta să scapi de acnee. Adevărul este că bronzul creează doar o iluzie de îmbunătățire a aspectului pielii, deoarece maschează imperfecțiunile, dar nu le tratează. De fapt, expunerea la soare poate duce la îngroșarea stratului exterior al pielii, ceea ce poate agrava acneea și poate duce la formarea de pete și puncte negre.
MITUL #7: „Un produs de frumusețe va dura mai mult dacă îl ții la frigider”
Este important să ții cont de faptul că toate produsele de îngrijire a pielii și machiajul au o dată de expirare și trebuie folosite înainte de aceasta. Deși este adevărat că trebuie să le protejăm de sursele puternice de căldură, cum ar fi lumina directă a soarelui sau aerul cald, păstrarea lor în frigider nu va prelungi termenul de valabilitate. Este mai important să respectăm termenele de expirare și să aruncăm produsele vechi și expirate pentru a evita iritațiile sau alte probleme de sănătate.