În ultimii ani, „superalimentele” pe bază de plante au câștigat tot mai multă popularitate datorită conținutului lor bogat în antioxidanți, proteine, omega-3, minerale, fibre și alți nutrienți esențiali cu beneficii dovedite pentru sănătate. În plus, o dietă bogată în aceste superalimente poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea și aspectul pielii noastre.

Iată 5 exemple de superalimente pe care merită să le incluzi în dieta ta pentru o piele sănătoasă și strălucitoare:

Fructe
Aportul zilnic necesar de apă și o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume, va oferi pielii o varietate de nutrienți, care o vor face mai sănătoasă și mai tânără. Fructele citrice, cum ar fi portocalele, sunt o modalitate dulce de a obține un aport de vitamina C și apă care hrănește pielea. Alte recomandări de fructe includ fructele de pădure, care oferă antioxidanți și multă vitamina C, strugurii, bogati in polifenoli care încetinesc îmbătrânirea pielii și rodia, care are proprietăți calmante și regenerante.

Aloe Vera
Frunzele de Aloe Vera secretă un gel limpede care poate fi folosit pentru vindecarea rănilor, calmarea pielii și reducerea inflamațiilor. Aloe Vera este bogată în vitamine și conține un număr mare de polizaharide cu beneficii hidratante și antiinflamatoare, care permit crearea unei bariere protectoare asupra pielii. Gelul de Aloe Vera conține compuși bioactivi bogați în vitamina A, B, C, D și E și minerale precum magneziu, potasiu și zinc. Sucul de aloe poate fi considerat un superaliment deoarece poate fi băut și amestecat cu alte alimente (cum ar fi apa de cocos) pentru o mai mare hidratare și strălucire a pielii.

Turmeric
Turmericul este un antioxidant natural care poate sprijini regenerarea pielii prin creșterea producției de colagen. Alte studii au arătat că turmericul poate ajuta, de asemenea, la reducerea daunelor cauzate de razele UV. Poți adăuga turmeric în dieta ta sub formă de lapte de turmeric, bile energetice de turmeric și curry.

Moringa
Moringa este un superaliment bogat în vitamine și proteine, conținând de șapte ori mai multă vitamina C decât portocalele. Acest lucru ajută la neutralizarea radicalilor liberi care provoacă ridurile, îmbătrânirea prematură și pierderea tonusului pielii. Un studiu recent a arătat că produsele formulate cu extract de moringa sunt capabile să revitalizeze pielea și să reducă semnele îmbătrânirii pielii. Cunoscută sub numele de „arborele vieții”, moringa este originară din India, dar crește și în Asia, Africa și America de Sud. Poate fi consumată sub formă de pudră adăugată în smoothie-uri sau gătită proaspăt și consumată alături de legume.

Ceaiul Verde
Ceaiul Verde este un alt superaliment cu proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene. Studiile au arătat îmbunătățiri în tratarea acneei și a pielii grase datorită polifenolilor din ceai, care încetinesc producția de sebum și pot ajuta la prevenirea acneei. Poți include ceaiul verde în dieta ta ca o băutură delicioasă sau poți folosi produse de îngrijire a pielii care conțin extract de ceai verde pentru a obține beneficiile sale.

Cremă de ochi corectoare cu ceai verde
Cremă de ochi corectoare cu ceai verde ajută pielea din jurul ochilor sa devină mai luminoasă, diminuează cearcănele și o hidratează. Datorită utilizării extractului de ceai verde cu proprietăți antioxidante, întârzie semnele îmbătrânirii pielii cauzate de radiațiile UV. Uleiurile de susan, argan și nucă de cocos regenerează și reconstruiesc pielea deteriorată, hidratând-o pentru o lungă perioadă de timp.