Mâinile uscate sunt o problemă cu care foarte multe persoane se confruntă pe timpul iernii. Când frigul de afară este extrem, mâinile nu doar se usucă dar pielea se poate crăpa și chiar sângera. Bariera cutanată este compromisă și se pot agrava afecțiuni precum eczemele sau psoriazisul. Prin urmare, este esențială o îngrijire specială în anotimpul rece, pentru a preveni orice probleme ale pielii mâinilor. Citește mai departe pentru a afla cum să îți menții mâinile sănătoase și hidratate în timpul lunilor reci de iarnă.

 

 

Poartă mânuși călduroase atunci când ieși afară

Dacă este suficient de frig pentru a purta o geacă groasă, cu siguranță este suficient de frig pentru a purta o pereche de mănuși. Investește într-o pereche de mănuși de piele căptușite cu cașmir sau lână, care tind să fie mai eficiente la blocarea vântului și la protejarea mâinilor de frig.

 

Hidratare! Hidratare! Hidratare!

Pe măsură ce anotimpurile se schimbă, începe să încorporezi o loțiune ușoară de mâini pe tot parcursul zilei și căută produse de spălat pentru mâini care conțin ingrediente hidratante. Aplică crema de mâini dimineața înainte de a pleca și seara înainte de a merge la culcare. Crema hidratantă este perfectă pentru reînnoirea celulară și pentru hidratarea mâinilor uscate.

 

Noi îți recomandăm Loțiunea de mâini cu aromă de fructul pasiunii. Datorită texturii sale lejere, este absorbită rapid și nu lasă un film gras pe piele. Uleiul din fructul pasiunii are un efect hrănitor, regenerator si anti-îmbătrânire. Uleiurile de jojoba și baobab regenerează acoperirea lipidică a pielii, în timp ce ceara de afine formează un strat protector care protejează pielea de pierderea umidității.

 

Exfolierea mâinilor face minuni

Pe lângă hidratare, mâinile tale au nevoie de exfoliere la fel de mult ca și restul pielii tale. În timpul iernii, pielea are nevoie de exfoliere pentru a putea îndepărta celulele moarte care se formează la suprafața sa. Un exfoliant pe care îl folosești pentru restul corpului va fi perfect pentru exfolierea mâinilor.

 

Evită dezinfectantele de mâini pe bază de alcool

Evită, pe cât posibil, dezinfectantele de mâini care conțin alcool și chiar spălarea excesivă a mâinilor cu săpunuri tradiționale. Folosirea excesivă a dezinfectanților pentru mâini poate usca rapid mâinile. Optează pentru un dezinfectant fără alcool, cu are proprietăți de hidratare. Este mult mai bun pentru perioada de iarnă, protejează pielea sensibilă și poate fi aplicat peste crema hidratantă.

 

Folosește un săpun de mâini cu proprietăți de hidratare

Spălarea frecventă a mâinilor cu apă fierbinte și săpun poate îndepărta uleiurile naturale de pe piele. Soluția: optează pentru un săpun de mâini hidratant și asigura-te că apa este mai degrabă călduță decât fierbinte.