Când oamenii aud termenul „vegan”, este aproape întotdeauna asociat cu alegerea unei diete bazată pe plante. Într-adevăr, veganismul începe adesea cu evitarea alimentelor de origine animală. În cele din urmă, însă, scopul ar trebui să fie să optezi pentru surse pe bază de plante pentru tot ceea ce folosești, inclusiv cosmetice. Chiar dacă nu ești neapărat vegan, asta nu înseamnă că produsele vegane și cruelty free nu sunt pentru tine. De fapt, există atât de multe motive grozave pentru a face această mare schimbare, cu beneficii pentru tine și pentru mediu.

 

Produsele de îngrijire a pielii vegane conțin mai puține chimicale

Una dintre concepțiile greșite despre produsele vegane este că s-ar putea să nu reziste atât de mult deoarece nu conțin substanțe chimice care să ajute la păstrarea termenului de valabilitate. Produsele de îngrijire a pielii vegane nu sunt 100% naturale însă conțin mult mai puține ingrediente dăunătoare decât restul produselor cosmetice. Prin urmare, conțin și ingrediente care ajută la păstrarea unui termen de valabilitate îndelungat.

 

Ceea ce pui pe piele ajunge în corpul tău și, pe termen lung, acele substanțe chimice pot duce la efecte secundare grave. Utilizarea produselor care conțin mai puține substanțe chimice are, de asemenea, efecte pozitive asupra mediului. Aceasta înseamnă că mai puține deșeuri toxice vor ajunge la sursele de apă, gropile de gunoi, sol și aer.

 

Sunt bogate în antioxidanți, vitamine și nutrienți

Deoarece produsele de înfrumusețare vegane sunt pe bază de plante, aceasta înseamnă că au și cantități mai mari de antioxidanți, vitamine și nutrienți decât au produsele de înfrumusețare de origine animală. Prin urmare, este sigur să spunem că produsele de înfrumusețare pe bază de plante pot avea o capacitate mai mare de a întări și de a restabili celulele corpului prin combaterea radicalilor liberi care dăunează organismului. Antioxidanții ajută la prevenirea apariției semnelor de îmbătrânire prematură și promovează o piele mai tânără prin creșterea elasticității pielii.

 

Sunt bune pentru planetă

Atunci când alegi să folosești produse de îngrijire a pielii vegane, alegi să ai grijă de planetă. Nu doar că eviți să introduci în corpul tău ingrediente dăunătoare, eviți să pui acele ingrediente în natură. Regula generală de reținut este următoarea: utilizarea produselor care sunt bune pentru animale înseamnă că sunt bune și pentru mediu. Când optazi pentru produse vegane, înseamnă că eviți toate pesticidele folosite pe animale în timpul agriculturii. Substanțele chimice din produsele tale de înfrumusețare se vor limita doar la cele care sunt sigure, bine studiate și identificate ca fiind necesare pentru conservare.

 

Sunt mai sănătoase pentru corpul tău

Când folosești produse de îngrijire a pielii vegane îi faci corpului tău o mare favoare. Corpul uman poate procesa mult mai ușor ingredientele de origine vegetală decât cele de origine animală. Prin urmare, poate procesa și absorbi mult mai ușor ingredientele din produsele de îngrijire vegane. Astfel, te poți baza pe produsele de înfrumusețare vegane să fie pe cât de sănătoase pentru piele pe atât de eficiente în a oferi rezultatele pe care le promit.